Utilizăm cookie-urile pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de el.
Chirurgia orală: se preocupă de studiul, prevenirea și tratamentul chirurgical al afecțiunilor dento-parodontale:
În sensul medicinei dentare, protetica tratează metodele de restaurare morfo-funcțională și estetică a aparatului dento-maxilar (ADM) cu ajutorul unor proteze biocompatibile. Protetica dentară este divizată didactic și metodologic, în trei domenii: protetica dentară fixă, protezarea mobilizabilă a edentațiilor parțiale și protezarea mobilizabilă a edentațiilor totale.
Între acestea există zone de interferență determinate pe de o parte de împrumutarea unor caracteristici constructive între diferite tipuri de proteze dentare și pe de altă parte de răspândirea tot mai largă a implanturilor dentare – care prezintă adesea suprastructuri protetice cu caracteristici „hibride”.
Specificul și extinderea pe care au căpătat-o implanturile dentare au dus chiar la descrierea unei a patra subdiviziuni a proteticii dentare – protetica pe implanturi. Protezele dentare ( fixe, mobile ) sunt în general piese rigide, realizate în afara cavității bucale, cu ajutorul laboratorului de tehnică dentară.
Endodonția este specialitatea stomatologică ce se ocupă cu studiul și tratamentul afecțiunilor pulpei dentare și a parodontiului apical. Cuvântul endodonție provine prin alăturarea a 2 cuvinte grecești: endon -în interior și odontos -dinte.
Endodonția se ocupă cu tratamentul infecțiilor pulpei dentare și al complicațiilor acestora în țesutul situat sub dinte -parodonțiul apical. Tratamentul endodontic este o succesiune de proceduri terapeutice care are ca scop eliminarea infecției de la nivelul pulpei dentare și protejarea zonelor decontaminate de alte agresiuni microbiene.
Tratamentul endodontic este una din cele mai întâlnite intervenții stomatologice. Dacă pulpa unui dinte este infectată sau inflamată sau infecția a ajuns la nivelul parodonțiului apical, tratamentul endodontic este necesar pentru a salva dintele.
Clinica noastră dispune de propriul serviciu de radiologie dentară digitală. Toate investigațiile radiologice sunt arhivate și pot fi accesate când se dorește evaluarea tratamentelor. Pacienții care aleg clinica noastră, beneficiază de radiografii digitale retroalveolare incluse în planul de tratament, astfel se reduce timpul pe care pacientul l-ar pierde prin deplasările la alte centre radiologice.
Stomatologia pediatrica numită și pedodonție (greacă “pes”=copil,“odontos”=dinte) se ocupă cu prevenirea și tratarea afecțiunior dinților de lapte și a dinților permanenți tineri.
Prima vizită la cabinetul stomatologic se va face după erupţia definitivă a dinţilor de lapte.
Prima vizită se poate face doar pentru a familiariza copilul cu atmosfera dintr-o clinică stomatologică.
Explicați copilului cât mai multe despre procedurile stomatologice, fară să-l speriați.
Este important să nu aduceți copilul la medic doar atunci când îl doare. El va asocia durerea cu medicul dentist și acest fapt își va pune amprenta asupra atitudinii lui viitoare.